Marşul cărţilor, Ocna Mureş 2017

”Orice activitate umană este, în ultimă instanță, tributară cărții…Fiecare carte ne îndeamnă la exigență, făcându-ne pe fiecare mai buni. După o vorbă veche, cartea este cu adevărat acel << speculum humanae salvationis>> (oglinda mântuirii omenești) care apropie peste spațiu și timp pe cel care caută, de cel care descoperă; oglindă în care licărește o speranță de viitor. ….în măsura în care societățile omenești se înalță și progresează, mișcarea lor este în oarecare măsură legată de existența cărților.” – Albert Flocon, ”Universul cărților”.

Activitatea dedicată Zilei Internaționale a Bibliotecilor Școlare conștientizează elevii de importanța cărții în societatea actuală. Cea mai mare parte a cunoştintelor noastre provine din cărţi. Nu există astăzi domeniu de activitate care să nu solicite oamenii la un efort de împrospătare şi îmbogăţire a cunoştinţelor, tehnice, profesionale, ceea ce se înfăptuieşte prin instrucţie. Dar baza instrucţiei o constituie cartea. Acumularea de cunoştinţe prin cercetarea cărţilor presupune priceperea de a le decodifica, de a le descifra, cu alte cuvinte de a le citi.
Joi, 26 octombrie 2017, aproximativ 300 de elevi și cadre didactice au pornit în marș de la Liceul Teoretic “Petru Maior” Ocna Mureș spre centrul orașului.
Datorită unei bune colaborări, în activitate au fost implicate toate unitățile de învățământ din Ocna Mureș, dar și din localitatea Unirea și Războieni. Cei care au ”mărșăluit” nu au trecut neobservați. Astfel, Marșul cărții a  fost o acțiune amplă prin care vocile elevilor din cele patru școli implicate s-au unit. Activitatea a decurs fără incidente și și-a atins scopul, având în vedere reacțiile pozitive ale oamenilor din Ocna Mureș.

Galerie foto