Fii inteligent, nu violent!

Ziua Internațională a Nonviolenței în școală este marcată pe 30 ianuarie la nivel mondial, cu scopul de a promova educarea copiilor în armonie, solidaritate și respect.

În cadrul proiectului educațional ,,Copiii spun NU violenței” , elevii Liceului Teoretic “Petru Maior”, coordonați de doamna director adjunct prof. Chirilă Pelaghie Ioana Adela, consilierul educativ  doamna prof. Pop Gabriela și cu sprijinul cadrelor didactice, au desfășurat o activitate dedicată Zilei Internaționale a Nonviolenței în școli. În prima parte a proiectului, elevii au realizat postere și pancarte cu mesaje ce îndemnau la toleranță și nonviolență, iar în a doua parte, toți elevii au participat la un marș al păcii.

          Momentul marcant, așteptat de elevi, a fost lansarea de baloane pe care copiii au lipit mesaje precum: “ Fii inteligent, nu violent!”, “Cuvintele rănesc”, “Stop violenței” .

          Evenimentul s-a dorit a fi un semnal de alarmă în ce privește actele de violență și agresivitate din rândul elevilor. Sperăm că ei vor înțelege că “violența este arma celor slabi”!