Ziua Internaţională a Cărţii la Liceul Teoretic “Petru Maior” Ocna Mureș

În  săptămâna 23-27 aprilie au avut loc la nivel mondial manifestări dedicate cărţii şi lecturii. La biblioteca noastră a fost o săptămână plină cu activităţi care au avut ca scop să le reînsufleţească elevilor interesul faţă de carte. 
            Luni, 23 aprilie, elevii clasei a VII-a A au venit la bibliotecă alături de doamna profesor de limba și literatura română. Mai întâi, au ascultat un fragment audio din “Bijuteria” de G. Maupassant. Au fost împărţiţi pe echipe şi au trebuit să-şi imagineze finalul povestirii. Fiecare echipă şi-a prezentat varianta lor, apoi am ascultat varianta autorului. 
Elevii s-au implicat în această activitate şi au dovedit ce imaginaţie bogată au.

Activităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii au continuat pe parcursul săptămânii. A venit rândul clasei a I-a să vină la CDI pentru a afla mai multe despre carte. 
Cu ajutorul unui material video de cinci minute am pornit într-o călătorie prin care am descoperit drumul parcurs de carte până la cititor. Ei au văzut ce presupune scrierea şi tipărirea unei cărţi. Văzând munca depusă pentru ca o carte să ajungă în mâna lor, copiii s-au simţit îndemnaţi să preţuiască şi să îngrijească cărţile. După aceea, ei au “ascuns” titlul unei cărţi într-un careu de cuvinte pe care l-au dat unei alte echipe pentru a descoperi despre ce carte este vorba. Pentru a rămâne cu o amintire din această zi, elevii şi-au exersat talentul la origami şi au realizat semne de carte.

            Elevilor de liceu le-am testat cunoștințele printr-un test de cultură generală cu întrebări din literatura română și universală. Ei au fost împărțiți pe echipe și cu ajutorul unei prezentări Power Point le-am prezentat întrebările cu câte patru variante de răspuns fiecare.

           

 

Bibl. Cândea Cristina


Înscrierea în învățământul primar 2019-2020

Înscrierea în învățământul primar se face în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Educației.

Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Informații utile:

Acte necesare înscrierii


Calendar înscriere_învățământ_primar 2019-2020


Centre și comisii evaluare psihosomatică

Circumscripție LICTPM

Grafic clasa preg. cu întâlnirile

Grafic evaluare psihosomatică

Informații părinți

Metodologie_ înscriere învățământ primar 2019

Numere de telefon utile

Ordin 3191- structura anului școlar 2019-2020

Program înscrieri

Program Ziua Porților Deschise

Partener media