Schimb internațional de semne de carte

Asociația Internațională a Bibliotecarilor Școlari (IASL) demarează în luna octombrie a fiecărui an proiectul “Bookmark exchange”. Proiectul constă în realizarea unor semne de carte care vor fi trimise unei școli partenere dintr-o altă țară.

Liceul Teoretic “Petru Maior” Ocna Mureș a participat în acest an școlar la acest proiect. Alături de elevii din trei clase am colaborat cu trei școli din țări diferite: Rusia, India și China. După ce am înscris școala pe site-ul IASL, ni s-a repartizat o școală parteneră. Am luat legătura prin e-mail cu bibliotecarul școlii partenere și am stabilit când și unde să expediem semnele de carte. Apoi, alături de copii, ne-am apucat de treabă! Am trimis semnele către Rusia, India și China, iar ei, la rândul lor, ne-au trimis semnele confecționate de ei. Pentru a ne cunoaște, am pregătit o prezentare Power Point în limba engleză, în care am prezentat școala, biblioteca și activitățile noastre și pe care am trimis-o fiecărei școli partenere.

            Participarea la acest proiect ne-a ajutat să cunoaștem cultura și obiceiurile specifice altor popoare și ne-a apropiat de ei. De asemenea, am înțeles că dragostea de carte depășește orice fel de barieră și unește oamenii din țări diferite, din culturi diferite și chiar de pe continente diferite!


Înscrierea în învățământul primar 2019-2020

Înscrierea în învățământul primar se face în baza unei metodologii aprobate de Ministerul Educației.

Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Informații utile:

Acte necesare înscrierii


Calendar înscriere_învățământ_primar 2019-2020


Centre și comisii evaluare psihosomatică

Circumscripție LICTPM

Grafic clasa preg. cu întâlnirile

Grafic evaluare psihosomatică

Informații părinți

Metodologie_ înscriere învățământ primar 2019

Numere de telefon utile

Ordin 3191- structura anului școlar 2019-2020

Program înscrieri

Program Ziua Porților Deschise

Partener media